Musikterapeutiske søvnforløb med lyttepuder for traumatiserede flygtninge - Jespersen, Kira Vibe (Tidsskriftet Dansk Musikterapi, 2011)
I arbejdet med traumatiserede flygtninge møder man mange mennesker, som lider af store søvnvanskeligheder på grund af blandt andet angst, uro, smerter eller traumefyldte erindringer. Søvnproblemerne virker ofte hæmmende på integrationsprocessen, da de gør det vanskeligt at lære et nyt sprog, at have energi til både familie, job, sprogskole eller praktikforløb, samt at forholde sig til alle de ukendte måder, som det danske samfund fungerer på. Psykolog og BA i musikterapi, Kira Vibe Jespersen, fortæller om et pilotprojekt, som undersøger effekten af en receptiv musikintervention på søvnkvaliteten hos traumatiserede flygtninge