Musica Humana og musikterapi: Musikterapeutens rolle i en tværfaglig medicinsk organisation - Schou, Karin (Tidsskriftet Dansk Musikterapi, 2005)
I pressen har Musica Humanas projekter på flere danske sygehuse jævnligt været omtalt i de seneste to år, særligt i forbindelse med udgivelsen af Serien MusiCure’s foreløbig fire Cd’er. Ordet ’musikterapi’ er blevet anvendt til beskrivelse af disse projekters rnetode. I artiklen redegøres for definitioner af relevante niveauer af musikterapi i denne sammenhæng; Musica Humanas formål; MusiCure’s tilblivelse; baggrunden for og relevansen af en musikterapeuts tilstedeværelse i Musica Humana, samt hvilken rolle jeg som musikterapeut kan spille i denne sammenhæng. Medlemmer af Musica Humanas styregruppe bidrager med udsagn om deres opfattelse af relevansen af en musikterapeut som ressourceperson i Musica Humana.