Community Music Therapy med brugerbands - Krøier, Julie; Mehlsen, Kirsten Saurus (Tidsskriftet Dansk Musikterapi, 2008)
Til den europæiske musikterapi konference i Holland, 2007, havde denne artikels forfattere den store fornøjelse at opleve det norske brugerband, Ragnarock, spille. Vi blev meget imponerede over den spilleglæde og musikalske indlevelse, som bandet udstrålede. Under denne koncert - og i løbet af konferencen - blev betegnelsen ’Community Music Therapy’ anvendt flere gange og vi blev interesserede i at finde ud af, hvad dette begreb dækkede over, eftersom vi aldrig havde hørt om det gennem vores tid på musikterapi-uddannelsen i Aalborg. I artiklen præsenterer vi centrale aspekter ved community tankegangen. Ligeledes demonstrerer vi hvordan CoMT kan anvendes som en teoretisk ramme i forhold til musikterapeutisk arbejde med brugerbands.