Gruppemusikterapi i et dagafsnit for patienter med ikke-psykotiske lidelser - Hansen, Susanne Brødsgaard (Tidsskriftet Dansk Musikterapi, 2010)
I denne artikel vil jeg beskrive en musikterapigruppe i Specialiseret Enhed, som er et dagafsnit med patienter med personlighedsforstyrrelser. Gruppemusikterapien forløb over ca. 2 år fra 2006 til og med udgangen af 2007. Vi var to psykoterapeuter i musikterapigruppen. Jeg var gruppeleder, og min kollega fra dagafsnittet var co-terapeut. I artiklen fokuserer jeg på at beskrive musikterapien og belyser det terapeutiske arbejde med udgangspunkt i henholdsvis improvisation og musiklytning samt inddrager to vignetter.