Musikreminiscens, demens og agiteret adfærd - Hansen, Susanne Brødsgaard (Tidsskriftet Dansk Musikterapi, 2010)
Denne artikel giver et indblik i musikreminiscens som musikterapeutisk metode med demensramte plejehjemsbeboere med agiteret/urolig adfærd. Artiklen starter med en beskrivelse af demens, agiteret adfærd, hukommelse og identitet. Derefter gøres rede for musikreminiscens bl.a. med fokus på regulering af arousal. Sidste del af artiklen præsenterer en case. Materialet i artiklen er fra et pilotprojekt gennemført i efteråret 2009 på Plejehjemmet Salem i Gentofte.