Musik og menneske: Carl Maria Savery - Jensen, Karina Erland; Lerche, Heidi; Kloster, Elisabeth (Tidsskriftet Dansk Musikterapi, 2010)
Carl Maria Savery var en dansk musikterapipioner, som de færreste nulevende musikterapeuter formodentlig har hørt om. Forfatterne stiftede bekendtskab med ham i efteråret 2009, hvor Saverys essay Musik og Menneske blev introduceret af Lars Ole Bonde i faget Musik og Menneske på musikterapistudiet på Aalborg Universitet. Af redaktionen blev de siden opfordret til at omkalfatre deres universitetsopgave til en tidsskriftartikel. Savery gjorde sig markant bemærket først og fremmest som et idealistisk menneske, men tillige som en fremragende pianist, pædagog og autodidakt musikterapeut. Han besad evnen til at føre sine visioner ud i livet, oftest som enegænger og med den særlige kompromisløshed, der kendetegner ildsjæle. I de skriftlige vidnesbyrd han efterlod sig, udtrykker han sine refleksioner over musikkens betydning for det enkelte menneske og for fællesskabet mellem mennesker.