Musikterapi - Ældreområdet - Ochsner Ridder, Hanne Mette; Eeg, Svend (Tidsskriftet Dansk Musikterapi, 2004)
På mange plejehjem er der, med udgangspunkt i Synnøve Friis bog “Musik i ældreplejen” (Friis 1987), blevet arbejdet med gruppemusikaktiviteter som musikstimulering, folkedans, fællessang og sammenspil. I takt med at flere og flere musikterapeuter med en kandidatuddannelse er blevet ansat, har fokus på musikkens stimulerende og regulerende elementer udviklet sig yderligere til et fokus pä musikkens kommunikative elementer, samt mulighederne for at bruge musikterapien til evaluering og assessment med henblik på f.eks. diagnosticering.