Musikterapi - Mennesker med senhjerneskade - Hald, Søren (Tidsskriftet Dansk Musikterapi, 2004)
Denne klientgruppe - senhjerneskadede mennesker - består af mennesker, som har levet et normalt liv, med en normalt udviklet krop og hjerne, men som nu lever et liv præget af en hjerneskade, og de forandringer der heraf følger. Følgevirkningerne af en hjerneskade varierer alt efter skadens placering, det kan f.eks. være tab af syn, hukommelse, talens brug eller andre kompetencer, som har deres udspring i hjernen. Generelt kan det siges, at musikudøvelse og lytning får mange af hjernens områder og centre til at arbejde sammen.