Musikterapi - Psykiatri - Lindvang, Charlotte (Tidsskriftet Dansk Musikterapi, 2004)
Nærværende artikel vil søge at give læseren et indblik i musikterapiens behandlingsmæssige fundering og muligheder indenfor psykiatrien, hvor terapiformen byder ind med en særlig facet, idet der anvendes musikalske oplevelser til at nå terapeutiske mål. Mange psykiatriske patienter oplever, helt eller delvist, at komme til kort når det handler om at sætte ord på tilstande og følelser. og nogle psykiatriske lidelser indebærer, at personen bliver kontaktmæssigt isoleret fra andre mennesker, og der opstår et behov for hjælp, der gør det muligt for patienten at bryde isolationen. I musikterapi er musikken et kroppens og følelsernes sprog, og en supplerende kommunikationskanal for patienten. Musikken kan ofte rumme komplicerede og modsatrettede følelser og stemninger, og patienten får derfor plads til at finde og udtrykke sig selv og dermed bearbejde sine vanskeligheder.