Musikterapi - Børn med betydelige funktionsnedsættelser - Irgens-Møller, Ingrid (Tidsskriftet Dansk Musikterapi, 2004)
Musikterapi med børn og unge med betydelige funktionsnedættelser - børn og unge med psykisk eller fysisk handicap - er relativt veletableret i Danmark. Det var i arbejdet med handicappede at musikterapien fik sin start i Danmark. Der findes ingen færdig statistik over hvor mange MTL medlemmer der arbejder indenfor området børn og unge med funktionsnedsættelser, men et gæt er at omkring 20-30% af de ca. 115 medlemmer har enten fuldtidsarbejde eller en del af deres arbejde indenfor området.