Musikterapi - Uddannelse og forskning i Danmark - Bonde, Lars Ole (Tidsskriftet Dansk Musikterapi, 2004)
Musikterapiens historie i Danmark går tilbage til midten af 1960’erne, og den begynder - som den slags historier ofte gør - med en række pionerers indsats. En halv snes ildsjæle - blandt dem C.M Savery, Frode Bavnild, Carlo Svendsen, Claus Bang, Søren Mühlhausen, Synnøve Friis og Grethe Lund - udviklede brugen af musik i specialundervisningen af handicappede, i ældreplejen og i psykiatrien.