Musikterapi til behandling af skizofrenipatienters negative symptomer: - et dobbelt blindet studie - Pedersen, Inge Nygaard (Tidsskriftet Dansk Musikterapi, 2015)
På Musikterapiterapiklinikken arbejder musikterapiforskerne Lars Ole Bonde, Niels Hannibal, Charlotte Lindvang samt Inge Nygaard Pedersen med en større landsdækkende forskningsundersøgelse, der vedrørerer musikterapis egnethed til at reducere negative symptomer hos mennesker diagnosticeret med skizofreni. Selve opstarten af undersøgelsen har været undervejs i flere år, og der er søgt fondsmidler à flere omgange. I maj 2015 fik projektet tildelt 3 millioner af Trygfonden, hvilket muliggør, at undersøgelsen kan gennemføres med forventet 120 deltagere i alt, 60 i en eksperimentalgruppe og 60 i en kontrolgruppe. Lektor, ph.d. og klinikleder, Inge Nygaard Pedersen, forklarer detaljerne i forskningsprojektet.