En krævende og givende proces: Om tilblivelsen af nationale "Anbefalinger til kompetencer for musikterapeuter indenfor palliativ indsats" - Lindstrøm, Signe Marie (Tidsskriftet Dansk Musikterapi, 2025)
Hensigten med denne artikel: Nedenfor vil jeg gerne dele nogle af forfattergruppens erfaringer og overvejelser med processen samt fremtidsperspektiverne med at skrive anbefalingerne. Vi er stolte af produktet, og ikke mindst alt dét, som vi i processen har fået øje på; at vi som musikterapeuter faktisk har kompetencer til samt musikterapiens potentiale til lindring af ”den totale smertes” fysiske, psykiske, sociale og åndelige/eksistentielle aspekter. Vi har i denne forbindelse udviklet en grundmodel, der viser de fleste og vigtigste musikterapeutiske indsatsområder og interventionsmuligheder, vi overordnet mener at se i det palliative felt. Mit håb er, at denne artikel vil inspirere fagfæller indenfor andre klientområder til at bidrage til nationale retningslinjer.