Musikterapeutiske umiddelbare møder: Et autoetnografisk studie af en miljøterapeutisk tilgang til demensplejen - Lomholt Andersen, Nina; Ochsner Ridder, Hanne Mette (Tidsskriftet Dansk Musikterapi, 2021)
Musikterapeuter er med deres 5-årige kandidatuddannelse klædt på til at varetage målrettet behandling, og musikterapi anbefales af Sundhedsstyrelsen til forebyggelse af urolig adfærd ved demens. I dette studie er fokus ikke på den målrettede behandling, men at undersøge hvordan musikterapeutiske metoder anvendes i umiddelbare møder mellem musikterapeut og borger med demens. De umiddelbare møder er ikke planlagt og styret, men opstår i et kommunikativt og tværfagligt miljø. Til at undersøge det, benytter vi en kvalitativ autoetnografisk metode til at belyse indhold og betydning af Musikterapeutiske Umiddelbare Møder (MUM) samt sammenhængen mellem disse og en miljøterapeutisk tilgang.