Musikpsykologi: en introduktion: Alf Gabrielsson (2020). Musikpsykologi. En introduktion. Stockholm: Gidlunds Förlag. 448 sider. - Bonde, Lars Ole (Tidsskriftet Dansk Musikterapi, 2021)
Alf Gabrielsson er musikpsykologiens nestor – og største pionér – i Norden (Trondalen & Bonde, 2014). I 1978 etablerede han universitetsfaget i Sverige (Uppsala) og har siden forsket, undervist og publiceret på både svensk og engelsk. I 1970’erne var han mest kendt for sin forskning i rytmeperception, i 80’erne og 90’erne i performance-psykologi, men i de seneste 20 år er det især hans forskning i ”stærke musikoplevelser”, der har gjort sig internationalt bemærket.