Medarbejderes implementering af personafstemte interaktioner (PAMI) i demensomsorgen. Et pilotprojekt - Ridder, Hanne Mette Ochsner; Schmidt, Maria Gjerulff; Stork, Kari Toverud (Tidsskriftet Dansk Musikterapi, 2023)
I et pilotprojekt har vi undersøgt medarbejderes implementering af PAMI i omsorgen for personer med demens på et plejehjem i Varde Kommune. Fundene viser at medarbejderne implementerer PAMI ved at nynne og synge, er bevidste om toneleje og kropssprog og at skabe trygge rammer og samvær. De oplevede en øget faglighed, forbedret relation til personen med demens og nye muligheder for samarbejde med kolleger og pårørende. Dette bidrog ifølge ledelsen til øget trivsel hos både demensramte og medarbejdere. Pilotprojektet peger på relevansen af mere forskning i hvordan kompetenceudvikling af medarbejdere kan bidrage til en personafstemt og omsorgsfuld kultur i demensplejen.