Hyldest til Inge Nygaard Pedersen: Musikterapiuddannelsens grundlægger - Ridder, Hanne Mette Ochsner (Tidsskriftet Dansk Musikterapi, 2022)
For 40 år siden – i september 1982 – bevægede det første hold musikterapistuderende sig ind på Aalborg Universitet. De blev varmt budt velkommen af Inge Nygaard Pedersen. Hun havde siden 1981 tilrettelagt denne helt nye uddannelse, og nu var den endelig en realitet. Inge var uddannet i både musikvidenskab, afspændings- og bevægelsespædagogik og som organist på konservatoriet. Og ikke nok med det, hun havde også taget en toårig musikterapiuddannelse i Tyskland fulgt op af et privat forløb hos musikterapipioner Mary Priestley. Så Inge havde et bredt fagligt grundlag for at lede en musikterapiuddannelse på dansk jord. Det afspejler sig i hendes store ambition om at sammensætte en undervisning hvor ”de akademiske, musikalske og personligt udviklende kompetencer går hånd i hånd”, som hun skriver da hun i en artikel gør status ved uddannelsens 25-års jubilæum.