Terapeutisk allianceopbygning i musikterapi med retspsykiatriske patienter med skizofreni - Frederiksen, Britta; Ridder, Hanne Mette Ochsner (Tidsskriftet Dansk Musikterapi, 2022)
At skabe terapeutisk alliance med retspsykiatriske patienter med skizofreni er udfordrende, og der mangler viden om hvordan alliance kan udvikles i opstartsfasen af et psykoterapiforløb. Musikterapi kan styrke patienters evne til at indgå i en relation, og vi har derfor undersøgt interpersonelle dynamikker i dannelsen af terapeutisk alliance i musikterapi med retspsykiatriske patienter med skizofreni.