Mellem statslig logik og personlig erfaring.Dokusoapen 'Livet er fedt' som et eksempel på sundhedsfremme og forebyggelse i populærkulturen - Jensen, Marie-Louise Heine (Tidsskrift for Forskning i Sygdom og Samfund, 2005)
Det stigende antal af overvægtige danskere har de senere år tiltrukket sig stor bevågenhed i en sundhedspolitisk debat og opstilles som et af de primære områder for en sundhedsfremmende og forebyggende indsats. Med udgangspunkt i dokusoapen Livet er fedt, der følger overvægtige i gang med en livsstilsændring, argumenteres der i artiklen for, at populærkulturelle fænomener som Livet er fedt medvirker i produktionen og reproduktionen af kulturelle konstruktioner omkring overvægt, sundhed og sundhedsfremme og dermed udgør relevante analysefelter for medicinske antropologer.