Krop og sundhed i kvinders hverdag - epistemologiske og metodologiske overvejelser i forbindelse med et etnografisk studie - Rostgaard, Lisbeth (Tidsskrift for Forskning i Sygdom og Samfund, 2009)
Hverdagslivet er blevet en del af det medicinske felt, og ved siden af de klassiske aktører på feltet, de sundhedsprofessionelle, har en række nye aktører vist sig. På sundhedsarenaen får brugere, pårørende, medier og industri stadig større indflydelse på den praksis, der udspiller sig i det udvidede felt, og når den praksis, der er genstand for sundhedsforskningen, er under forandring, må også forskningens praksis, dens metoder og teorier, overvejes på ny. Artiklen er skrevet på baggrund af et ph.d.-projekt, der undersøger kvinders hverdagsforståelser af krop og sundhed. Artiklen giver et indblik i det konkrete studie af sundhedskulturen, dens brugere og deres strategier, men formålet med artiklen er især at fremlægge de epistemologiske og metodologiske overvejelser, der knytter sig til studiet. Studiets tilgang til undersøgelsesfeltet placerer sig inden for den forskningstradition, som har fået navnet cultural studies (Lupton 2003: 18). Kulturstudier beskæftiger sig med kulturel betydningsproduktion i en bred ramme, der også inkluderer medierne og markedet som medspillere i produktionen af mening i hverdagslivet – og dermed også mening og betydning hvad angår sygdom og sundhed. <span style="font-size: 12pt; font-family: Palatino; mso-ansi-language: DA; mso-fareast-font-family: Times; mso-bidi-font-size: 10.0pt; mso-bidi-font-family: 'Times New Roman'; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: AR-SA;">