Symbolsk healing 'embodied'. Krop, mening og spiritualitet i danske helbredelsesritualer - Ostenfeld-Rosenthal, Ann (Tidsskrift for Forskning i Sygdom og Samfund, 2007)
Artiklen bygger på en antropologisk undersøgelse af spirituel healings virkemåde. Jeg har udført interviews og feltarbejde i perioden 1/10 – 05 til 31/3 – 06. Der er foretaget kvalitative interviews med 19 informanter. 5 patienter er fulgt til healing, ligesom jeg selv har gennemgået flere healings ritualer for at få del i healingens ’tavse oplevelsesbaserede viden’. Af de 19 informanter er fem ’forsøgspersoner’, dvs. personer, som har fået deres healing betalt for at forsøge at rette op på en lettere ’biased’ informantgruppe. De andre er udvalgt af healerne.