På hverdagens og kroppens betingelser. Kropslig viden og forandring blandt patienter på Livsstilscenteret - Grøn, Lone (Tidsskrift for Forskning i Sygdom og Samfund, 2005)
Artiklen omhandler 'livsstils'-forandringer og tager udgangspunkt i et feltarbejde gennemført blandt patienter på et Livsstilscenter. Artiklen fokuserer på kropslig viden og forandring. De historiske og kulturelle barrierer for at tale om og udvikle kropslig viden diskuteres, og der argumenteres for at de praktiske/kropslige undervisningssessioner på Livsstilscentret tjener til at opnå en viden ikke om men i kroppen. Gennem konkrete kropslige oplevelser i institution og hverdagsliv vises dels hvordan kroppen og smagen er indfældet i kulturelle, historiske og sociale mønstre, og hvordan kroppen kan opleve og sanse nyt. Der argumenteres for en kropslig viden, der tager udgangspunkt i og integrerer hverdagens konstant skiftende karakter, betydningsfulde rutiner og familietraditioner, fortidige og nutidige kropslige oplevelser såvel som fremtidige håb og drømme. Afslutningsvis berøres tre væsentlige følger af en kropsligt og erfaringsbaseret tilgang til livsstilsforandringer.