Social Smitte - Meinert, Lotte; Seeberg, Jens (Tidsskrift for Forskning i Sygdom og Samfund, 2017)
Forekomsten af såkaldt ikke-smitsomme sygdomme som eksempelvis cancer, diabetes, mentale sygdomme og tilstande som overvægt og selvskade er globalt set stigende i disse årtier og epidemisk i karakter – det vil sige i hastig udbredelse i populationer i givne områder (se Meinert og Seeberg 2008). Dette rejser en problemstilling om, hvordan disse ikke-smitsomme sygdomme og fænomener spreder sig, når dette ikke sker via klassisk biologisk smitte eller infektion.