Regulering af transplantation: Overvejelser om en teknologis moralske, politiske og økonomiske aspekter - Høyer, Klaus Lindgaard (Tidsskrift for Forskning i Sygdom og Samfund, 2009)
Denne artikel undersøger moralske, politiske og økonomiske aspekter af reguleringen af knogletransplantation. Der argumenteres for, at EU og den danske lovgivning søger at regulere gennem en relativt snæver, sundhedsfaglig forståelse af hvilken type viden, der er relevant for teknologiens praksis. Derved ignoreres en række faktorer, der har afgørende betydning for, hvad man gør i praksis. Desuden forbigås en række moralske implikationer af teknologien og dens regulering. En større forståelse for, hvad der er på spil for sundhedsprofessionelle og patienter kan måske skabe bedre sammenhæng mellem den regulering, der foregår på papiret, og det man i praksis foretager sig.