Angst og depression: Emotionsregulering i psykoterapi - O'Toole, Mia Skytte; Hougaard, Esben (Tidsskrift for Forskning i Sygdom og Samfund, 2016)
Emotioner er kommet i fokus inden for en række videnskaber de sidste årtier, hvor man er begyndt at tale om affektive videnskaber, der bl.a. omfatter psykologi, neurovidenskab, medicin og sociologi. I denne artikel hævder vi, at emotioner er en funktionel størrelse, og at uhensigtsmæssig regulering af emotioner spiller en vigtig rolle ved psykisk lidelse. Vi fremhæver herefter nogle centrale emotionsreguleringsstrategier ved angstlidelser og depression og præsenterer på denne baggrund emotionsreguleringsterapi som et bud på en psykologisk behandling, der direkte retter sig mod emotionsregulering i angst og depression.Anxiety and depression: Emotion regulation in psychotherapy.There has been an increasing interest in emotions during the past couple of decades, reflected in a rapid growth of the affective sciences. In this article we argue that emotions serve important functions in human life and that adaptive emotion regulation is crucial for mental health. We review some of the central emotion regulation strategies in anxiety disorders and depression and describe how Emotion Regulation Therapy is aimed at targeting emotion dysfunction in so-called distress disorders.