Gode organisatoriske grunde til dårligt samarbejde under tværfaglige konferencer i hospitalspsykiatrien - Buus, Niels (Tidsskrift for Forskning i Sygdom og Samfund, 2006)
I psykiatrien værdsættes tværfaglige samarbejdsrelationer ofte, da de potentielt kan give flere perspektiver på patientens tilstand og situation. I denne artikel analyseres samarbejdsrelationerne under tværfaglige konferencer. Data er baseret på lydoptagelser lavet under et feltarbejde i to psykiatriske afdelinger. Analysen fokuserer på karakteren af den kliniske viden, der produceres under møderne samt på samarbejdsrelationerne i forhold til den specialiserede arbejdsdeling på det psykiatriske hospital. Det konkluderes, at medicinere og en medicinsk diskurs dominerer under konferencerne, der ligefrem promoverer dette perspektiv, samt at der ikke skabes nogen synergieffekt mellem faglige perspektiver.