Antropologi og medicin i dialog - Mogensen, Hanne; Whyte, Susan Reynolds (Tidsskrift for Forskning i Sygdom og Samfund, 2004)
Medicinsk antropologi er i løbet af de sidste to årtier blevet et centralt emneområde for antropologien. I Danmark har ikke mindst Susan Whyte spillet en stor rolle for opbygningen af dette felt. I denne artikel, baseret på interview med Susan Whyte, beskriver hun, hvordan medicinsk antro-pologi har taget form for hende og for antropologien generelt. Gennem refleksioner over sit eget arbejde diskuterer hun medikaliseringen af an-tropologien, den medicinske antropologis bidrag til sygdoms‑ og sund-hedsproblematikker, dens bidrag til antropologien som fag og de store udfordringer ved tværfagligt samarbejde.