Tidsskrift for Forskning i Sygdom og Samfund – 10 år i et krydsfelt - Risør, Torsten (Tidsskrift for Forskning i Sygdom og Samfund, 2015)
Tidsskrift for Forskning i Sygdom og Samfund udkom første gang i begyndelsen af 2005, men var klar til trykning nogle måneder før, så derfor stod der “2004” på forsiden. Med det nummer du nu har i hånden fejrer tidsskriftet derfor sin 10 års fødselsdag, og som ved alle runde fødselsdage kalder det på festtaler, refleksioner og status over tiden som er gået og måske en morsom anekdote eller to om fødselaren. Men inden dette bliver ren festtale og løssluppen morskab, har vi i redaktionen også lyst til at bruge dette som en mulighed for lidt analytisk eftertanke. På den ene side ønsker vi at diskutere om tidsskriftet bevæger sig i den retning, som vi oprindelig ønskede, og om vi har opnået noget at det, som vi ville opnå. På den anden side er tidsskriftet del af større bevægelser i sundheds- og samfundsvidenskab, og det kan være nyttigt at overveje i hvilket omfang, tidsskriftet bliver et billede på disse bevægelser. Det er altså både tidsskriftet som handlende subjekt og som objekt for påvirkning udefra, som vi har lyst til at bruge lidt tid på.