Årg. 8 Nr. 14 (2011): At spise
Introduktionsartikler

At spise – ikke kun et spørgsmål om mad

Torsten Risør
Allmennmedisin, Institutt for Samfunnsmedisin, Universitetet i Tromsø
Bio
Ann Dorrit Guassora
Forskningsenhed for Almen Praksis, Københavns Universitet
Bio
Birhit H. Petersson
Medicinsk Kvinde- og Kønsforskning, Københavns Universitet
Bio

Publiceret 2011-08-05

Citation/Eksport

Risør, T., Guassora, A. D., & Petersson, B. H. (2011). At spise – ikke kun et spørgsmål om mad. Tidsskrift for Forskning I Sygdom Og Samfund, 8(14). https://doi.org/10.7146/tfss.v8i14.5416

Resumé

Forholdet mellem kost og sundhed er emne for debat, forskning og praksis i og udenfor sundhedsvæsenet. Men det at spise – ikke blot kostens indhold, men den faktiske praksis hvor mad indtages som en integreret del af vores daglige liv – diskuteres mindre. Ikke desto mindre udgør denne aktivitet på forskellige måder en kontaktflade mellem menneskers sociale liv og deres helbred. Det er denne kontaktflade vi ønsker at sætte fokus på med dette temanummer.