Mediert tro: En analyse av NRKs barneprogram Selma og jakten på den perfekte tro - Omland, Solveig; Dahlstrøm, Hilde Kristin (Skandinavisk Tidsskrift for Teologi og Kirke, 2025)
I NRKs program Selma og jakten på den perfekte tro inviterer Selma barn til å veilede henne i hennes søken etter en tro. Studien bidrar med mer kunnskap om forholdet mellom mediering og medialisering av religion, og analyserer programmets formidling av tro og religion rettet mot barn. Funnene våre viser at tro og religion forstås og presenteres som subjektivt og som en mulig «bonus» i livet. Men det blir også tydelig at det som presenteres som «god religion», også har sine begrensninger. Medier både presenterer og konstruerer religion, og vi argumenterer for at det er særlig interessant å studere medialisering av religion og drøfte mulige konsekvenser dette får når programmet er rettet mot barn som vokser opp i en sekulær kontekst.