Elektromagnetismens udforskning - Buhl, Hans (Stenomusen, 2020)
H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen, der er beskrevet i udstillingen Det nysgerrige menneske, åbnede et helt nyt felt inden for fysikken, som blev udforsket både eksperimentelt og teoretisk. Her kan man læse om, at der gik over et halvt århundrede, inden fysikerne for alvor forstod fænomenet.