Se med SONG fra ORO - Andersen, Mads Fredslund (Stenomusen, 2016)
I 2006 lød startskuddet til et verdensomspændende projekt ledet af forskere fra Aarhus Universitet og Københavns Universitet. Projektet fik navnet SONG, som står for “Stellar Observations Network Group”. På Ole Rømer-Observatoriet har “Stellar Astrophysics Centre” i samarbejde med Science Museerne opstillet et kontrolrum, hvorfra SONG-teleskopet kan styres, og observationer kan udføres. Astronom Mads Fredslund Andersen fra Institut for Fysik og Astronomi, AU, fortæller her om SONG og forbindelsen til Ole Rømer-Observatoriet.