Fantastisk og farlig : – om stråling og kræft - Buhl, Hans (Stenomusen, 2025)
I Steno Museets videnskabshistoriske udstilling Det nysgerrige menneske er der et afsnit, som handler om, at vores nysgerrighed kan skabe nye dilemmaer. F.eks. har vi måttet erkende, at strålingen fra radioaktive stoffer er et tveægget sværd. Den kan nemlig forårsage kræft – men den kan også bruges til at bekæmpe kræft.