Standardmodellen: – teorien for stoffets byggesten - Buhl, Hans (Stenomusen, 2024)
I udstillingen Det nysgerrige menneske er der et afsnit om udforskningen af stoffets allermindste dele. Denne forskning har efterhånden givet en god forståelse af materiens mikroverden, som er samlet i den såkaldte standardmodel, der skitseres her.