Når man navigerer med en sekstant, må man have tillid til sin egen dømmekraft! - Thastum, Karen (Stenomusen, 2005)
I vores tid hvor en "computerstyret livsstil" oftest bestemmer, hvor vi er på vej hen, er det spændende at forestille sig, hvordan det er at stå på åbent hav med intet andet end en sekstant til at finde vej. Og så i øvrigt vente til klokken 12, inden man med sikkerhed kan bestemme sin position.