Steno og ‘geologiens grundsten’ - Thomsen, Jakob Bek; Christensen, Anders Ladefoged (Stenomusen, 2019)
2019 markerer 350-året for den danske anatom Niels Stensens geologiske hovedværk De solido intra solidum naturaliter contento dissertationis prodromus eller bare De solido. Det var dog først flere hundrede år efter udgivelsen, at værket gav Stensen hans status som ‘geologiens fader’.