Er Generativ AI en god study buddy? - Paulsen Christensen, Tina (Sprogforum. Tidsskrift for sprog- og kulturpædagogik, 2025)
Generativ Artificial Intelligence (GAI) er blevet mange studerendes foretrukne ”go-to-guy”, men spørgsmålet er, om GAI reelt er en god study buddy? Denne artikel analyserer spørgeskemadata om studerendes brug af GAI på de erhvervssproglige fremmedsprogsuddannelser på Aarhus Universitet i engelsk, fransk, spansk og tysk på bachelor- og kandidatniveau. På den baggrund diskuteres de studerendes GAI-støttede videnspraksisser i spændingsfeltet mellem fordummende udlicitering af opgaver og lærerige partnerskaber. Undersøgelsen viser, at stort set alle studerende bruger GAI til både hensigtsmæssige og uhensigtsmæssige formål, hvorfor det er vigtigt, at deres undervisere lærer dem at bruge GAI på en kritisk og selvstændig måde, der gør chatbots til en god læringspartner.