Google Translate i modtagelsesklassen – lærerholdninger og eleverfaringer - Hauge Jensen, Nina (Sprogforum. Tidsskrift for sprog- og kulturpædagogik, 2024)
I artiklen Google Translate i modtagelsesklassen – lærerholdninger og eleverfaringer præsenterer Nina Hauge Jensen et projekt hun har deltaget i, og som fokuserede på modtagelsesklasser for sent ankomne unge og erhvervsuddannelser i Aarhus Kommune. Mange af de unge brugte Google Trans-late, og dette undersøgte forfatteren. I forlængelse af projektet interviewede hun to af lærerne, og senere også to af eleverne. Hun konkluderer at GT er en ny og spændende udfordring, men at der er brug for at udvikle en didaktik på området. Denne proces kan eleverne inspirere os til fordi de kan forklare os hvordan GT hjælper dem.