Ai, ai, ai! - Mortensen , Janus (Sprogforum. Tidsskrift for sprog- og kulturpædagogik, 2024)
Janus Mortensen diskuterer i kronikken Ai, Ai Ai! hvordan generativ sprogteknologi påvirker vores opfat-telse af sprog og tekst. Han argumenterer for at sprogfagene i uddannelsessystemet bør arbejde nysgerrigt, kritisk og konstruktivt med at inddrage generativ kunstig intelligens (AI) i undervisningen og undersøge hvor-dan sprogteknologien kan bruges til at skabe glæde ved (fremmed)sprog. Fremkomsten af tekstgenerativ sprog-teknologi bør føre til en renæssance for sprogfagene snarere end en dybere krise