Sprog og køn i politik - Gomrad, Kirsten (Sprogforum. Tidsskrift for sprog- og kulturpædagogik, 2006)
I 2004 udkom Ulrikke Moustgaards rapport: Håndtasken, heksen og de blåøjede blondiner. Danske kvindelige politikere ifølge pressen – og dem selv. Det fremgår bl.a. af hendes analyser, at pressen først og fremmest fremstiller kvindelige politikere som køn og ofte som ’forkerte’: De er enten for meget kvinde og for lidt politiker eller for meget politiker og for lidt kvinde. Eller hvis de i pressens optik balancerer på en troværdig måde mellem kvindelighed og politik, er fokus i høj grad på, hvordan de skaber denne balance, f.eks. hvordan de håndterer deres relationer til mand og børn samtidig med politikerrollen. Mandlige politikere kan derimod have nok så mange børn, uden at det berøres i pressens fremstilling af dem. (...)