Etnografi i sprogundervisningen – et blik på sproglig variation - Quist, Pia (Sprogforum. Tidsskrift for sprog- og kulturpædagogik, 2006)
I Undervisningsministeriets lærervejledning vedrørende Almen Sprogforståelse i gymnasiet hedder det bl.a.: Alt i alt må det være et vigtigt mål for kursets bevidsthedsdel, at der skabes orga- nisk forbindelse mellem den sproglige kompetence, eleverne i forvejen besidder, og den begrebstilegnelse, som kurset sigter mod, således at den erhvervede viden opleves som en perspektivering og bevidstgørelse af elevernes eget sprog snarere end som noget, der er fremmed og uden for dem selv. (...)