Motivationsparadokset - Ushioda, Erma (Sprogforum. Tidsskrift for sprog- og kulturpædagogik, 2007)
Ifølge Collins COBUILD Students’ Dictionary beskriver man en situation som para- doksal når den indebærer to kendsgerninger som man ikke ville forvente var sande på én gang. Ordbogen giver et eksempel: It was crowded and yet at the same time peaceful. This was a paradox she often remarked on. (Der var tæt af mennesker, men samtidig meget fredeligt. Det var et paradoks som hun ofte kom med en bemærkning om). (...)