Essensen i lørner-autonomi - Little, David (Sprogforum. Tidsskrift for sprog- og kulturpædagogik, 2007)
I 1986 var lørner-autonomi, både som teoretisk begreb og som pædagogisk mål, stadigvæk noget som kun en lille gruppe af pionerer var optaget af. Men hen imod slutningen af årtiet begyndte det at optræde i den generelle diskussion om sprog- undervisning, delvis under indflydelse af lørner-orienterede teorier om uddannelse. I løbet af 1990’erne begyndte flere og flere nationale læreplaner at omfatte lørner- autonomi som et centralt mål, og der udkom et stadigt stigende antal videnskabe- lige publikationer, som var optaget af emnet. (...)