Nutidens bliven-barn - Hansen, Thomas Illum (Sprogforum. Tidsskrift for sprog- og kulturpædagogik, 2007)
Med denne artikel vil jeg præsentere et procesorienteret syn på børne- og ungdoms- litteraturens rolle i undervisningen. Fokus er på danskundervisningen, men poin- terne er også relevante for fremmed- og andetsprogsundervisningen fordi den procesorienterede tilgang inddrager litteraturen med henblik på at engagere ele- verne og stimulere et metabevidst arbejde med sprog og litteratur.