Børnelitteratur: Noget andet, og dog det samme - Christensen, Nina (Sprogforum. Tidsskrift for sprog- og kulturpædagogik, 2007)
Når børnelitteratur gøres til genstand for et temanummer af et tidsskrift, signaleres det indirekte, at børnelitteraturen har nogle særlige egenskaber, at den er noget “andet”. Men på hvilken måde er den noget andet, og hvad er det, man forestiller sig, den adskiller sig fra? Disse spørgsmål skal denne indledningsartikel i meget kort form forsøge at besvare. Jeg gør det ud fra to perspektiver eller påstande: børnelit- teratur adskiller sig fra anden litteratur, hvad angår 1) tekstinterne forhold, 2) kon- tekstbestemte forhold. (...)