Kulturundervisning i et transnationalt perspektiv - Gregersen, Anette Søndergaard (Sprogforum. Tidsskrift for sprog- og kulturpædagogik, 2007)
I min ph.d.-afhandling ‘Interkulturel dannelse i fremmedsprog’ (Gregersen 2007) beskæftiger jeg mig med den kulturelle dimension af franskundervisningen i folke- skolen, især for at undersøge fagets omgang med ‘det nationale’ og dets læringssyn. Jeg bygger dels på transnational kulturteori, dvs. teori om, hvordan normer og vær- dier spreder sig på tværs af nationer i kraft af de globale medier, verdensmarkedet, international migration og turisme m.m. (Risager 2003, Hannerz 1992), dels på konstruktivistisk læringsteori, dvs. teori om, hvordan man kan forstå læring som noget den lærende selv bygger op eller konstruerer (Qvortrup 2004, Qvortrup & Qvortrup 2006). (...)