Professionalisering af engelsklærere til folkeskolen – udvikling af fagdidaktiske kernekompetencer - Rohde, Lilian (Sprogforum. Tidsskrift for sprog- og kulturpædagogik, 2008)
Engelsklæreren har i dag en stor opgave med at etablere autoritet i klasserummet gennem sine handlinger. Hun skal diskutere med selvstændige og selvbevidste ele- ver såvel som med veluddannede og omsorgsfulde forældre om, hvad der foregår i undervisningen og hvorfor. Hun skal gøre det i bevidstheden om, at hun uddanner elever til en ukendt og hastigt forandrende fremtid. (...)