Elevers hjemmesprog: Ven eller fjende? - Chow, Patricia; Khan, Zarina; Sastri, Padma; Shirashi, Alison; Leoni, Lisa; Cohen, Sarah; Cummins, Jim (Sprogforum. Tidsskrift for sprog- og kulturpædagogik, 2008)
Kulturel og sproglig mangfoldighed er blevet det normale i skoler i større byer i Nordamerika, Europa og Australien. For eksempel har mere end 50 % af eleverne i Toronto og Vancouver en ikke-engelsktalende baggrund, og i andre større canadi- ske byer findes der også store grupper elever der repræsenterer en kulturel og sprog- lig forskellighed. (...)