Sprogenes status på DPU - Lund, Karen; Meyer, Bente (Sprogforum. Tidsskrift for sprog- og kulturpædagogik, 2009)
På DPU har vi nu et lille håb om at sprogfagene igen kommer på landkortet. I de forløbne 10-15 år har sprogfagene på DPU været for nedadgående – en tendens der startede i 1990’erne og blev cementeret med dannelsen af DPU i 2000, hvor Dan- marks Lærerhøjskoles orientering omkring folkeskolens fag og fagdidaktikken blev marginaliseret til fordel for nye institutter med fokus på pædagogisk antropologi, filosofi, sociologi, psykologi og curriculumforskning. (...)