Sprog til dialog eller til udøvelse af magtarrogance? - Østergaard, Frank (Sprogforum. Tidsskrift for sprog- og kulturpædagogik, 2009)
Vi så for nylig USA’s præsident Barack Obama hilse iranerne på persisk. En hilsen på persisk var et tegn på vilje til dialog. At tale modpartens eller partnerens sprog er en udstrakt hånd og forstås som egnet til at fremme dialogen. Omvendt har dikta- torer igennem historien forbudt de undertrykte at tale deres eget sprog, de har skul- let tvinges til tale de herskendes sprog. (...)